Project Description

Sportaal

Voor wie?                Sportaal
Soort bedrijf?        Sportbedrijf gemeente Enschede
Wens?                       Marketingstrategie

Ons idee
Sportaal is het sportbedrijf van de gemeente Enschede dat zelfstandig opereert. Met de oprichting van het sportbedrijf werd gezocht naar een goede marketingstrategie. Open Up communicatie deed onderzoek naar de verschillende stakeholders en bedacht een goede strategie, zodat de introductie van Sportaal zo soepel mogelijk zou verlopen.

De uitdaging lag vooral in de verschillende soorten doelgroepen. Zo werd contact gezocht met de communicatieadviseurs van de gemeente Enschede om de wethouder en sportregisseurs zo goed mogelijk aangehaakt te houden. Daarnaast is Sportaal er vooral voor de (individuele) sporter die gebruikt maakt van de sportvoorzieningen. Zwembad Aquadrome en de Diekmanhal bijvoorbeeld vallen onder het beheer van Sportaal. Tot slot moesten ook de interne medewerkers meegenomen worden in het proces. Al met al een ontzettend interessante uitdaging.

Naast een marketingstrategie werd ook gevraagd om de ontwikkeling van een huisstijl en de uitwerking daarvan in middelen. Samen met Pepe Creatieve Communicatie zorgden we ervoor dat in een relatief kort tijdsbestek de middelen werden ontwikkeld. Daarbij ging het onder andere om de website, vlaggen, raambestickering, werk- en sportkleding, visitekaartjes, evenementenposters en nieuwsbrieven.

Extra leuk
Naast de marketingstrategie werd ook gevraagd of we een advies konden geven over de inrichting van het communicatie- en marketingteam. Dat betekent dat we goed moesten kijken naar wat nodig was voor de korte termijn, maar ook de langere termijn. En welke types passen daar dan bij? Een mooie vraag, waar we met plezier naar hebben gekeken.

Nieuwsgierig naar het resultaat?
Bekijk de website

En? Tevreden?
Bas Morsink: “Wat zo fijn is aan Open Up communicatie is dat we aan een half woord genoeg hebben. Open Up had meteen door waar we communicatief gezien behoefte aan hadden. Het bedrijf heeft ons samen met Pepe Creatieve Communicatie goed geholpen met het bepalen van onze huisstijl en de communicatieve toon die we wilden hanteren vanuit het bedrijf. Ondanks de verschillende schrijfstijlen van onze medewerkers heeft Open Up er met haar advies voor gezorgd dat we als één naar buiten kunnen treden met onze nieuwe huisstijl!”