Project Description

Saxion

Voor wie?                 Saxion
Soort bedrijf?         Hogeschool
Wens?                        Bladmanagement, diverse online en offline uitingen

Ons idee
Vijf jaar lang mochten we voor Saxion het magazine Xtra maken, speciaal voor toekomstige eerstejaars studenten. Onze taak was het indelen van het magazine, aansturen van fotografen en vormgever en natuurlijk het regelen en schrijven van de teksten. Een ontzettend leuke klus waar we samen met vormgever Factor12 met veel plezier aan hebben gewerkt. Sinds 2017 is deze papieren uitgave gestopt, maar we kijken er nog altijd met veel plezier op terug.

Een andere tak van sport is het samenstellen en schrijven van e-magazines. Dit is wezenlijk anders dan het maken van een papieren magazine. Je moet veel meer denken vanuit interactiviteit, media en doorlinks naar relevante content binnen het format. We werden gevraagd om onderzoek te doen naar de verschillende opties en software mogelijkheden. Vervolgens sorteerden we de juiste informatie naar de juiste plekken en gingen we samen met onder meer Factor12 aan de slag om het eerste e-magazine over Living Technology te realiseren. Daarna volgden er meer.

Naast Saxion Xtra en de e-magazines hebben we veel verschillende klussen voor Saxion gedaan, zowel offline en online. Een greep uit onze inzet:

  • Voorwoorden voor studentenverenigingen
  • Ontwikkeling en schrijven van fact sheets voor alle opleidingen
  • Diverse webteksten voor opleidingen en Parttime School
  • Uitnodigingen
  • Redigeren vacatures
  • Redigeren alle brochures voltijd en deeltijd
  • Redigeren jaarboek Stichting Pioneering

Nieuwsgierig naar het resultaat?
Lees de verschillende (e-)magazines online:
Saxion Xtra 2016-2017
E-magazine Living Technology

En? Tevreden?
Absoluut. Het is erg leuk om voor een hogeschool te werken, want de jongere doelgroep is dynamisch en beweegt zich razendsnel door het medialandschap. Ook de diverse andere stakeholders rondom een hogeschool maakt Saxion tot een interessante opdrachtgever.