Marketingstrategie

Een goed verhaal staat pas echt als het gebaseerd is op een doordachte strategie. Het bepaalt de route waarmee je uiteindelijk je doelstellingen wilt behalen. Waar wil je naartoe? En waarom? Hoe denk je je doel te bereiken? De antwoorden hierop vormen voor ons de basis van het marketingplan.

Praktisch marketingplan

Een marketingstrategie klinkt vaak zwaar, maar geloof ons: zonder goed doordacht plan krijg je veel minder resultaat dan waar je op hoopt. En het hoeft ook lang niet zo zwaar te zijn. Verwacht van ons geen lijvige boekwerken waar we tot op detailniveau alles uitleggen. Wanneer je ons vraagt om een marketingstrategie, dan ontvang je van ons een korte en bondige verantwoording. Een actieplan waar je direct mee aan de slag kunt. Uiteraard is dit plan wel gebaseerd op onderzoek. Soms is daarvoor een uitgebreide desk research nodig, of gaan we met je aan de slag om je profilering goed neer te zetten. Soms volstaat ook een online screening of een concurrentieonderzoek. Je vraag bepaalt uiteindelijk samen met je budget, capaciteit en planning welke route we uitstippelen.

Een plan, en dan?

Zodra we hebben bepaald wat je onderscheidende factoren zijn, wie je klanten zijn en hoe de markt eruit ziet, dan kunnen we een richting bepalen. Deze richting bespreken we met je en vormt het startschot voor een doordacht actieplan. We bedenken welke middelen je doelstellingen ondersteunen en we gaan aan de slag om je verhaal vorm te geven. Dat doen we vaak samen met een grafisch ontwerper, waardoor er een mooi samenspel ontstaat tussen vorm en beeld. Het maakt ons niet uit of dat voor online is of voor print, want we hebben van beide werelden kennis in huis. De middelen toesten we altijd aan het beschikbare budget. Ook zorgen we voor een goede planning, zodat je weet wanneer we alles aan je opleveren. Als we uiteindelijk in de uitvoering zijn beland, toetsen we de gekozen middelen voortdurend aan de ingezette strategie. Waar nodig sturen we bij of passen we de strategie aan. Wat ons betreft is dat een continu proces. De markt zit immers ook niet stil!

Een creatieve tekst? Bel ons!

0541 – 745 201